FAQ

Wat is Voor de klas?

Voor de klas is hét platform om educatief aanbod van derde partijen te vinden. Bedrijven, musea, en andere organisaties kunnen een profiel aanmaken op de website en hun educatieve aanbod toevoegen. Elk programma wordt gekoppeld aan de bijbehorende taxonomie zoals duur, leerdoelen en doelgroep. Dit zorgt ervoor dat de docent snel het beste voor de klas kan vinden. 

Waarom ben je Voor de klas gestart? 

Ik werkte zelf op een school waar veel aan projectonderwijs werd gedaan. Mijn collega’s en ik waren elke periode weer veel tijd kwijt aan het zoeken van passende uitjes en projecten. Vaak werd dit niet gevonden en gingen we het lesmateriaal maar zelf schrijven. Een tijdrovende activiteit die de docenten met de huidige werkdruk er vaak niet bij kunnen hebben. Met er een goede inventarisatie van alle educatieve programma’s die scholen in huis kunnen halen hoop ik dit probleem op te lossen. 

Is Voor de klas een oplossing voor het lerarentekort?

Nee, Voor de klas is geen oplossing voor het lerarentekort. De oplossing voor het lerarentekort is structureel meer geld naar de docenten. Op Voor de klas vind je geen langdurige vervanging voor de uitgevallen docent. Er zijn scholen die hier mee experimenteren, en wellicht zal dit op grote schaal gaan gebeuren in Amsterdam-West, maar ik ben hier geen voorstander van. In de meeste gevallen is de klasdocent gewoon aanwezig bij de verzorgde gastlessen. 

Kunnen docenten meteen via Voor de klas reserveren?

Nee, op dit moment gaan alle reserveringen via de website van de betreffende organisaties. Dit is wel iets waar we aan willen werken. Zou jouw organisatie mee willen doen in de pilot? Neem dan contact met ons op. 

Moeten docenten ook een profiel aanmaken of lid worden om Voor de Klas te gebruiken? 

Nee dit hoeft niet. Voor de klas zal altijd gratis zijn voor de docent. Het is wel mogelijk om een profiel aan te maken als docent. Dit geeft je de mogelijkheid om favoriete organisaties en programma’s op te slaan zodat je ze snel terug kan vinden en je kan berichten sturen naar de verschillende organisaties. Daarnaast hopen we dat je lid wordt van de nieuwbrief.

Kan iedereen een organisatie en educatief programma toevoegen? 

Nee, de organisaties en educatieve programma’s kunnen alleen door de werknemers van de desbetreffende organisatie toegevoegd worden. Voordat een organisatie gepubliceerd wordt zal dit eerst gecontroleerd worden aan de hand van het e-mailadres dat gebruikt is om het profiel aan te maken. Ben jij docent en zou je graag een organisatie op het platform zien, laat dan de naam van de organisatie achter in de chatbox onderaan de pagina. Dan zullen wij contact met ze opnemen. 

Wij krijgen al genoeg aanvragen van docenten, kan ik mijn organisatie verwijderen? 

Het streven is om Voor de klas zo compleet mogelijk te maken en houden, dus we hopen dat je toch op het platform wil blijven staan en je aanbod actueel zal houden. Indien je toch je pagina van Voor de klas af wilt halen kan je contact met ons opnemen via de chatbox of een mail sturen

De informatie op de pagina van de organisatie is onjuist. 

We hopen dat de organisaties zelf hun aanbod actueel houden op het platform. Voor de klas is niet aansprakelijk voor de onjuistheden in het aanbod. Check altijd bij het boeken nog de website van de organisatie zelf. Wanneer je onjuistheden tegenkomt stellen we het op prijs als je ons dat zou laten weten via de “rapporteer deze pagina” knop of door gebruik te maken van de chatbox onderaan de pagina. 

Er wordt fotomateriaal gebruikt op de pagina die de auteursrechten en of portretrecht schendt. 

We streven er uiteraard naar om geen auteursrechten of portretrechten te schenden bij het gebruik van foto’s op het platform. Er zijn drie manieren waarop dit zou kunnen gebeuren. 

  1. Bij het aanmaken van de pagina heb ik fotomateriaal van de website van de organisatie gehaald. Hierbij is vanuit gegaan dat er door de organisatie alleen foto’s zijn gebruikt van kinderen die toestemming hebben gegeven. Indien de foto’s niet buiten de website van de organisatie gebruikt mogen worden kan je de pagina “claimen” en zelf de afbeeldingen aanpassen. Als je geen behoefte hebt om een profiel aan te maken op ons platform gebruik je de “rapporteer deze pagina” knop. We zullen dan de afbeeldingen voor je verwijderen. 
  2. De organisatie heeft bij het aanmaken van de pagina’s fotomateriaal gebruikt dat auteursrechten en/of portretrechten schendt. Indien dit het geval is kan je de “rapporteer deze pagina” knop gebruiken en uitleggen wat het probleem is. Wij zullen dan contact opnemen met de organisatie en/of de afbeeldingen aanpassen. 
  3. Docenten hebben bij het geven van een review foto’s geüpload die auteursrechten en/of portretrechten schendt. Indien dit het geval is kan je ook weer de “rapporteer deze pagina” knop gebruiken of in de chatbox onderaan de pagina uitleggen wat het probleem is. Wij zullen de foto’s dan verwijderen. 

Waarop wordt de volgorde van zoekresultaten gebaseerd?

Je kan de volgorde van de zoekresultaten zelf aanpassen aan de hand van, “best beoordeelde”, “dichtbij”, “willekeurig”, “recent toegevoegd”, “a-z”. Organisaties kunnen een plek bovenaan de zoekresultaten kopen. Dit is te zien aan de hand van een geel of blauw icoon in de zoekresultaten. 

Waarom kan ik minder programma’s voor basisonderwijs en mbo vinden? 

Om de taak van het inventariseren van alle organisaties die een educatief aanbod hebben inzichtelijk te maken behapbaar te houden beginnen we bij het voortgezet onderwijs. Onze focus is daarom om te voldoen aan de behoeftes van docenten in het voortgezet onderwijs. Het is al mogelijk voor instanties om basisonderwijsprogramma’s en MBO toe te voegen. Maar de pagina’s zijn daarvoor nog niet geoptimaliseerd. In de toekomst zullen we de taxonomie van de andere onderwijssoorten aanpassen zodat het zoeken overzichtelijk blijft. 

Hoeveel bezoekers heeft Voor de klas?

Voordat je een keuze gaat maken over of je wel of niet op www.voordeklas.com wilt staan of wilt adverteren wil je natuurlijk weten hoeveel bezoekers we hebben. Onze actuele bezoekersaantallen zijn openbaar en hieronder te bezichtigen. Wanneer je als organisatie een pagina hebt aangemaakt kan je in je dashboard zien hoeveel bezoekers jouw pagina’s hebben gehad. 

Deze website heeft paginaweergaven in de afgelopen maand.

Ad blockers don’t like the Simple Analytics embed, disable yours to view this graph.

Wat zijn de toekomstwensen van Voor de klas. 

We hopen dat Voor de klas een begrip en kwaliteitsgraad zal worden in het Nederlandse onderwijs. De plek waar docenten starten voor inspiratie over uitjes, projecten en gastlessen. In de toekomst hopen we uit te bereiden naar het buitenland zodat je ook de Romereis kan plannen met Voor de klas. Daarnaast zien we een logische uitbereiding naar, basisonderwijs en mbo, lesmateriaal dat docenten zelfstandig kunnen gebruiken en het aanbieden van nascholing voor docenten door verschillende organisaties. Maar voor nu willen we ons eerst focussen op gastlessen en uitjes voor het voortgezet onderwijs. 

Voor de klas is op het moment een eenmanszaak van Suzanne Lustenhouwer. Wanneer Suzanne niet aan Voor de klas werkt houdt ze zich bezig met onderwijsinnovatie. Wellicht ken je Suzanne omdat je ooit in de afgelopen 10 jaar een workshop van haar hebt gehad over bijvoorbeeld formatief evalueren, iPads in de klas of activerende didactiek. 

Mijn vraag staat hier niet tussen

Stel je vraag dan in de chatbox hieronder of stuur een mail naar [email protected].

AI Chatbot Avatar

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

Heb je gevonden wat je zocht?