Alle jongeren komen een keer in aanraking met drugs. Daarom is drugsvoorlichting in het onderwijs een must. Voor jongeren op school, maar ook voor ouders en voor (gemeentelijke) instellingen is Renee een veelgevraagd gastspreker die er als ervaringsdeskundige, auteur en na wetenschappelijk onderzoek alles van afweet. Tijdens haar lezingen komen alle actuele drugs aan bod, zoals wiet, lachgas, alcohol, coke, GHB en XTC. Aan de hand van tips en feiten maakt ze dit onderwerp bespreekbaar en voorziet ze de luisteraars van kennis om hun eigen afweging te kunnen maken en op de hoogte te zijn van de gevaren. Ook vertelt ze haar inspirerende verhaal over hoe ze haar leven na haar verslaving op radicale wijze weer op de rit kreeg door voor te lezen uit haar boek De Parttime Junkie.
Door het vertellen over haar persoonlijke verslavingsverleden stemt ze tot nadenken. Want bestaat recreatief drugsgebruik eigenlijk wel? En wanneer is iemand verslaafd? Ze laat zien hoe het gebruiken van alcohol en drugs vaak een glijdende schaal is. Want van het eerste biertje, naar de eerste keer blowen, is de stap naar XTC minder groot. En wat gebeurt er met je als je eenmaal verslaafd bent? Wat doet dat met je leven? Je lijf en je brein? Ze eindigt haar lezing drugsvoorlichting in het onderwijs altijd met haar inspirerende verhaal hoe ze uiteindelijk is afgekickt en nooit meer is teruggevallen.
Jongeren worden er stil van als Renee vertelt dat het een wonder is dat ze nog leeft. En dat ze daarom haar verhaal vertelt, hier, nu op deze school. Door haar interactieve manier van spreken wordt iedereen aangesproken om erover na te denken. Want welke feitelijke kennis heb je eigenlijk over drugs als GHB, wiet, lachgas, alcohol, coke en XTC? En wat doe je op het moment dat je drugs wordt aangeboden? Alleen door er van tevoren over na te denken kan je een weloverwogen keuze maken. Drugsvoorlichting in het onderwijs is een must!
Voeg een review toe